Calendari Festiu del Poblenou

Any rere les entitats d’aquest barri i sobretot les de cultura popular ens trobem omplint els mateixos permisos i peticions d’infraestructures pels nostres actes i celebracions. I cada cop es fa mes difícil l’ús de l’espai públic.

Actualment, el Poblenou té un gran ventall de Festes que provenen de la regeneració democràtica de la cultura popular tradicional que es va dur a terme als anys setanta i vuitanta. Amb aquest procés de recuperar el carrer, celebrar allò que ens havien prohibit i crear noves tradicions per celebrar, s’uneix amb els canvis que ha sofert el nostre barri durant els últims anys del segle XX i els que encara es donen, tant urbanístics, socials, culturals, en aquesta ciutat global, intercultural i tecnològica que vol ser Barcelona en aquest segle XXI.

Amb l’objectiu de donar reconeixement a les nostres festes i facilitar la seva organització, proposem la creació del Calendari Festiu del Poblenou. Aquesta eina haurà de recollir els actes festius del nostre barri consolidats per la pràctica i per la voluntat dels veïns, marcar-ne les dates i assegurar-ne el suport municipal. Volem que sigui el mitjà perquè tant entitats com les institucions municipals tinguin en compte tots els actes festius d’àmbit de cultura popular, de carrer, i d’arrel tradicional.

A partir d’una taula de treball de les entitats culturals del Poblenou que realitzin actes festius de cultura popular, es recolliran les diferents festivitats que aquestes celebren.

Volem que aquest document sigui un full de ruta, però, que no sigui un protocol tancat, sinó, un document flexible que es pugui revisar al finalitzar cada any, per a tots els actors de la taula de treball.

Les Entitats de Cultura Popular de Carrer de la Coordinadora d’Entitats del Poblenou: Colla de Diables del Poblenou, Colla Castellera Jove de Barcelona, Colla de Gegants del Poblenou, Colla del Drac del Poble Nou