Exposició POBLENOU DES DE L’AIRE

10 anys de Poblenou Sense Fils

El passat dissabte 15 de juliol va fer 10 anys de la instal·lació del primer node de Guifi.Net, concretament al Centre de Producció i Recerca d’Arts Visuals: Hangar, ubicat al recinte fabril de Can Ricart.

Poblenou Sense Fils està formada per veïns i veïnes voluntàries, sense cap tipus d’ànim de lucre, interessades en oferir una solució alternativa a les telecomunicacions”.

Guifi.net és una xarxa de telecomunicacions, oberta, lliure i neutral que es vertebra a partir d’un acord d’interconnexió entre iguals on cadascú al connectar-se estén la xarxa hi obté connectivitat i diferents serveis (internet, servidors web, radio on line, veuIP, …).

En motiu d’aquesta data assenyalada, proposem una exposició al voltant del projecte de Xarxa de Telecomunicacions Ciutadana, Oberta, Lliure i Neutral al Poblenou; fent servir com a fil conductor una col·lecció de fotografies panoràmiques de gran format del barri preses des de l’entorn natural de Poblenou Sense Fils, però practicament desconegut per a la majoria dels veïns i veïnes del barri: els terrats del Poblenou.

L’exposició però, i especialment el programa d’activitats paral·leles a aquesta, gira entorn a un projecte tecnològic, social i econòmic impulsat des de la ciutadania que té per objectiu el foment i la millora d’una xarxa de telecomunicacions oberta, lliure i neutral basada en un model de comuns: Guifi·net.

Es tracta doncs, d’un projecte col·laboratiu i obert a la participació de tothom en igualtat de condicions en el marc del Comuns Sense Fils.

Alhora, també vol contribuir al debat obert per a repensar del 22@Barcelona, convidant a veïnat, entitats, empreses i  universitats del territori  a participar del procés de diagnosi per al replantejament d’aquest pla de transformació urbanística posant l’accent en la dimensió social, de sostenibilitat i d’innovació d’aquest àmbit.

Activitats

 • Divendres 8 de setembre, a les 19:45INAUGURACIÓ de l’exposició de Festa Major: “POBLENOU DES DE L’AIRE”. Inclou la xerrada-presentació sobre el projecte: Gufi·net a càrrec d’Efraín Foglia (membre de Guifi Raval).
 • Dimecres 13 de setembre, a les 21h. CINEMA LLIURE A LA PLAÇA* amb la projecció del documental: “Nothing to hide” de Marc Meillassoux y Mihaela Gladovic. (VOSE) 86 min.
  No em preocupa la privacitat, no tinc res a amagar”…
  Nothing to Hide examina les implicacions d’aquesta actitud per la nostra democràcia, el nostre dret a la intimitat, per la nostra societat i per nosaltres com a individus.
  *a la Plaça Mercè Sala (c. Doctor Trueta entre c. de Roc Boronat i c. de Ciutat de Granada). Col·labora: Gent de Plata.
 • Dijous 14 de setembre, de 18:30 a 21h. SESSIÓ FORMATIVA*: “TINGUES CURA DE LES DADES”.
  Qui i què fan amb les nostres dades? Com es generen negocis amb elles? De quina forma som rastrejades, vigilades i/o discriminades?
  Amb aquesta sessió formativa pretenem entendre la economia i política darrera de les dades i les nostres identitats connectades.
  * Places limitades.
 • Dijous 21 de setembre, de 19 a 21h. GUIFI·LABEls Guifi·Lab son les reunions setmanals de la comunitat d’usuàries de Guifi·Net destinades a adquirir coneixements i intercanviar experiències relacionades amb la xarxa o les tecnologies de la comunicació en general. Un punt de trobada entre nou-vingudes i les membres més expertes i actives de la zona del Barcelonès.
 • Dijous 28 de setembre a les 19h: TALLER FORMATIU: “ESPECTRES RADIOELÈCTRICS”
 • Dijous 5 d’octubre, a les 19:30h: DEBAT: Repensem el 22@: Parlem de Telecomunicacions (pendent de confirmació)

Organitzen:
Coordinadora d’Entitats del Poblenou
Poblenou Sense Fils – Grup de Treball de Guifi·Net al(s) barri(s) del Poblenou @p9sf

Col·laboren:
Associació per l’Expansió de la Xarxa Oberta
Guifi.net Fundació Privada per a la Xarxa Oberta, Lliure i Neutral
Hangar | Centre de producció i recerca d’arts visuals

 

Administrador Web 5 agost 2017