Now PobleNou

La transició del barri del Poblenou a través de l’art i les vivències dels seus ciutadans.

El proper dia 12 de setembre, durant la Festa Major, el col·lectiu Now Poblenou inaugura a la sala d’exposicions del Centre Cívic Can Felipa, l’exposició: “Now Poblenou. La transició del barri del Poblenou a través de l’art i les vivències dels seus ciutadans”.

La mostra, que té una clara vocació interactiva, mostra el treball que el col·lectiu multicultural Now Poblenou porta a terme des de fa mesos al barri, de la mà del seu coordinador, l’artista italià Jupiterfab, veí del barri, com la majoria d’integrants del grup.

L’exposició, per mitjà de recursos com la fotografia, la pintura, el vídeo o els muntatges sonors, és una reflexió sobre la complexitat dels canvis físics i com aquests afecten les persones que viuen al territori; com el passat i el present s’entrellacen mitjançant els records i les experiències dels veïns, donant-los a ells la paraula perquè ens transmetin de primera mà com senten ells el barri.

El projecte Nowpoblenou posa sobre la taula el contrast actual entre els habitants del barri, on es barregen d’una banda catalans i immigrants de la resta d’Espanya que viuen i treballen aquí des de fa molts anys i coneixen de primera mà les diferents etapes per les quals ha anat passant el barri al llarg del temps, i d’altra, gent relativament jove; professionals, artistes, dissenyadors, pares de família… que han triat aquest barri per viure i per instal·lar el seu habitatge i el seu estudi.

Els objectius del projecte, reflectits en l’exposició i molt allunyats de les estadístiques o de la mera recopilació de dades són:

Donar a conèixer aquesta època del barri, la seva ànima única i la transició que s’està produint a nivell humà i territorial.
Estimular els ciutadans de diferent condició, ètnia i edat a connectar entre ells i a reforçar el concepte de comunitat.
Embellir i donar personalitat al barri per mitjà de l’art, retratant veïns del barri en murals o fotografies gegants realitzades en espais públics i privats.

A l’exposició, i en el projecte, que consta també d’un documental en fase de producció i que compta amb el suport de diferents col·lectius veïnals i entitats del barri, participen professionals de diversos sectors i diferents orígens, com a integrants del col·lectiu o col·laboradors externs:

Jupiterfab – Artista murals i so, creador i coordinador del projecte (Itàlia);
Jorge Fabian Castillo – Fotògraf  (Mèxic);
Andi DomDom – Fotògrafa (Argentina);
Diana Carabali – Comunicació i xarxes socials (Colòmbia);
Grazia Lapenna – Antropòloga (Itàlia);
Eye Styles – Dissenyador i relacions públiques (Àustria);
Moreno Finotto – Fotògraf  (Itàlia);
Vince Islas – Realitzador i editor de vídeo (Mèxic);
Edyta Kwlatek – Organització d’esdeveniments (Polònia);
Manuel Rey – Escriptor i fotògraf (Catalunya/Espanya);
Lyusya Shafirova – Post-producció de vídeo (Rússia);
Eva Termini – Realitzadora i editora de vídeo (Catalunya/Espanya);
Jeremie Delaveau – Realitzador i editor de vídeo (França);
Sonia Moutaadi – Escriptora (Regne Unit);
Alejandra García – Post-producció de vídeo (Espanya);
Andrea de Domenico – Tècnic de so (Itàlia);
Gonzalo Migueltorena – Fotògraf  (Argentina);
Salvatore Cattogno – Antropòleg (Itàlia);
Pablo Rossi – Fotògraf  (Argentina);
Jacopo Tardito – Realitzador i editor de vídeo (Itàlia);
Lionile Demostenes – Realitzador i editor de vídeo (Xile);
Sergio Freire Aguilleiro – Comunicació (Espanya);
Anibal Camus – Tècnic de so (Venezuela);

L’exposició: “NOW POBLENOU – La transició del barri del Poblenou a través de l’art i les vivències dels seus ciutadans” a la sala d’exposicions Centre Cívic Can Felipa, plaça Josep Maria Huertas (c. Pallars, 277).

Horari:
De dilluns a divendres de 8 a 22h,
dissabtes de 8:30 a 21:30,
i diumenges* obert de 10 a 14h.
Els festius el Centre Cívic Can Felipa romandrà tancat.

* només durant la Festa Major.