Vols participar?

Hi ha diferents maneres de participar en la Festa Major del Poblenou.

Sol·licituds i llicències

Intentem explicar-vos una mica com funciona el tema de la Festa Major al Poblenou.

Les activitats de la Festa Major, les organitzen les Entitats agrupades a la Coordinadora (la nostra entitat) i/o les Comissions de Festes dels diferents carrers.

Les Comissions de Festes de Carrers estan agrupades dins de l’Associació Cultural Recreativa de Comissions de Festes de Carrers del Poblenou (també coneguda com: ACR o Carrers).

Les entitats que no són Comissions de Festes i per tant no formen part de l’ACR, vehiculen les seves peticions d’infraestructures via la Coordinadora d’Entitats del Poblenou, perquè així es va acordar fa anys amb el Districte i perquè d’alguna manera encaixa en les finalitats de la Coordinadora, qui a més a més, s’encarrega de la interlocució amb el Districte, negociació d’infraestructures, horaris, etc., en representació de les entitats que hi organitzen activitats, i altres aspectes generals de la Festa Major, com per exemple: la difusió del programa d’activitats.

A banda d’això, recau en les entitats membres de la Coordinadora (i per tant en la Coordinadora) l’organització d’aquells actes considerats centrals.

Què ha de fer una entitat del Poblenou si vol organitzar una activitat durant la Festa Major del Poblenou?

Una entitat que vol organitzar una activitat durant la Festa Major del Poblenou, ha de presentar, si més no fins ara segons els acords vigents amb el districte, tota la documentació relativa als:

 • Sol·licitud de llicència d’espectacles públics i activitats de caràcter extraordinari organitzats a la via pública.
 • També cal omplir els formularis amb la informació de les activitats tal com s’hagin d’incloure al Programa de la Festa Major.

La Coordinadora d’Entitats fa un buidat de les peticions realitzades i entrega una única sol·licitud per a la Festa Major del Poblenou, entrant-la per registre al Districte de Sant Martí.

La concessió o no del permís per a la realització de les activitats correspon al Districte de Sant Martí i per tant, la Coordinadora no decideix qui té permisos.

Les reunions prèvies de coordinació de la Festa Major en el marc de la Coordinadora serveixen per posar en comú diferents aspectes i/o problemàtiques generals i/o particulars de les activitats de les entitats per tal de mirar de donar-li resposta entre totes, sempre que sigui possible.

Esperem hàgem pogut aclarir-vos una mica el tema.

Sobre el funcionament de l’Associació de Comissions de Festes de Carrers del Poblenou millor demaneu-ho a Carrers directament, seran qui millor et poden informar.

Més informació a:

Llicència per a espectacles públics i activitats recreatives de caràcter extraordinari a la via pública

Us convidem a participar-hi!

La Coordinadora d’Entitats no gestiona ni ofereix serveis per a particular o empreses, només per a entitats.

Som una empresa i volem participar amb una parada o oferir un servei per a la Festa Major

En aquest cas, posa’t en contacte amb els tècnics del Districte de Sant Martí i explica’ls el teu cas. Trobaràs als tècnics a l’oficina d’atenció de la Direcció de Serveis a les Persones i al Territori, carrer Andrade, 9, 08018, Barcelona.

Tinc un grup musical i vull participar en la Festa Major

La Coordinadora d’Entitats del Poblenou s’encarrega de coordinar els actes centrals de la Festa Major, però són les entitats i col·lectius de Poblenou les que organitzen les activitats i actes de la Festa.

Has de posar-te en contacte directament amb elles.

Calendari de coordinació

Us resumim les principals dates i reunions de coordinació de la Festa Major:

 • 23 d’abril al 17 de juny de 2024: Concurs de Cartell de Festa Major 2024.
 • Fins al 10 de juny de 2024: Sol·licituds de llicències i permisos.
 • Fins al 17 de juny de 2024: Propostes per Pregoner/a.
 • Fins al 17 de juny de 2024: Propostes d’Exposició de Festa Major 2024.
 • 18 de juny de 2024: Plenari de Festa Major.
 • Fins al 23 de juny de 2024: Propostes d’articles per al programa de Festa Major 2023.
 • Fins al 24 de juny de 2024: Anuncis del programa de Festa Major 2024.
 • Fins al 7 de juliol de 2024: Difusió d’activitats del programa de Festa Major.

Concurs de cartell de Festa Major

Les entitats de Poblenou escullen el cartell de la Festa i obren un concurs per a les propostes.

Pots descarregar les bases al següent enllaç.

Fins al 17 de juny del 2024 i s’han de lliurar a:

Coordinadora d’Entitats del Poblenou
amb seu a:
Casal de Barri del Poblenou
Rbla. del Poblenou, 49 Despatx 2
08005 Barcelona.

Exposició de Festa Major

El Centre Cívic Can Felipa (plaça Josep Maria Huertas, carrer Pallars 277) cedeix la Sala d’Exposicions a les entitats dels barris del Poblenou, per a la realització d’una exposició amb motiu de la Festa Major.

L’horari d’obertura de la sala serà de dimarts a dissabtes, de 17 a 21h.

Les entitats de Coordinadora han establert criteris per a la selecció de les propostes d’exposició.

A l’any 2024, l’exposició serà “100 anys del club natació Poblenou”.

En cas de proposar una exposició de Festa Major, descarrega la fitxa de sol·licitud i envia-ho per email a coordinadorapoble9@gmail.com.

Sol·licituds de permisos i llicencies

Cal sol·licitar una llicència per a activitats extraordinària a la via pública necessària per a la realització de les activitats.

Si sou una entitat o col·lectiu podeu presentar la documentació al Casal de Barri del Poblenou ​fins al 10 de juny de 2024. Cal signar i sellar la sol·licitud.

Més informació a: https://w9.bcn.cat/tramits/SSTT_VP/FE01_XXPB.pdf

Articles

Els articles de la revista son exclusivament per a entitats del Poblenou. L’espai per a la publicació d’articles al programa és reduït, així doncs es donarà prioritat a aquells que compleixin els següents requisits:

 • Es prioritzaran aquells articles escrits per col·lectius i entitats, i preferentment aquells que hagin estat escrits fent referència en coordinació entre diferents entitats d’un mateix sector/àmbit d’actuació (AMPAs, CAUs i Esplais, Colles de Cultura Popular, Clubs Esportius, etc.)
 • Els articles que posin en relleu els valors de l’associacionisme i la cooperació entre semblants.
 • Els articles que tinguin un to festiu… és Festa Major!

Descarrega els criteris complets al següent enllaç: https://docs.google.com/document/d/1agwzo0fiBvCcd5IEU9K8BwcR0UZNZXa4sxze8bulEaQ/edit?usp=sharing

Podeu veure un model de la maquetació del programa a:

https://docs.google.com/file/d/0By9Ymy8DVu9AY3B6STU0SGRHcW8/edit?usp=sharing

La Coordinadora no es fa responsable de les opinions expressades en les col·laboracions inserides en el Programa, els articles i/o els anuncis.

Anuncis i donatius

Si vols incloure un anunci a la revista impresa o fer un donatiu, envia’ns por e-mail (festamajorpoble9@gmail.com) un fitxer amb el teu anunci i la mida que vols al programa (veure preus més endavant).

Les condiciones del fitxer per a la publicitat són:

 • Pots descarrega la taula de preus i mides. Hi ha diferents preus per entitats i per comerciants.
 • Fitxer(s) en format PDF vectorial editable, amb totes les fonts incloses. Mida màxima 2Mb (pots comprimir el fitxer en un arxiu ZIP).
 • Imatges en format no escalable: almenys en resolució 300 ppp. Teniu en compte les proporcions de l’anunci (veure les mides). Si vols que nosaltres fem l’adaptació, el preu s’incrementa.
 • Si el(s) fitxer(s) som massa grans, pots incloure un enllaç al(s) fitxer(s) perquè ens ho descarreguem.

Difusió d’activitats

Si sou una entitat i/o col·lectiu o grup de veïns del(s) barri(s) del Poblenou, que organitzeu una activitat a la Festa Major, podem incloure-la al Programa de Festa Major, si compleix les següents condicions:

 1. La programació està oberta a totes les entitats, col·lectius o grups del(s) barri(s) del Poblenou, que organitzen activitats amb motiu de la Festa Major del Poblenou.
  • Activitats entre divendres 6 i diumenge 15 de setembre de 2024.
  • Activitats extraordinàries/específiques de Festa Major, i no aquelles activitats ordinàries/quotidianes ni d’entitats i/o col·lectius, ni d’equipaments.
 2. S’ha de fer constar tant l’hora d’inici com la de finalització.
 3. L’espai disponible al programa és limitat, per la qual cosa us demanem que sigueu concisos, i clars.
 4. Amb la finalitat de facilitar que hi hagi espai per a totes les activitats, el text facilitat pot ser adaptat.
 5. No es garanteix que es puguin incorporar les dades si els canvis arriben fora del termini o si no estan en el format correcte.
 6. Les entitats són les responsables de verificar i confirmar les dades.

En qualsevol cas, es realitzarà una difusió de les activitats en diferents xarxes socials, amb antelació al seu començament, entre mitja hora i dues hores aproximadament. Per això és necessari indicar la data i hora d’inici, per poder realitzar aquesta programació.

Descarrega el full de comunicació d’actes/programació (descàrrega aquí) i envia’l mitjançant el següent formulari.

El termini per incloure a la revista impresa és fins al 7 de juliol de 2024. Després d’aquest termini és possible incloure les activitats només al calendari de la web.

IMPORTANT! Aquest formulari no substitueix en cap cas, la sol·licitud de la llicència per a activitats extraordinària a la via pública necessària per a la realització de les activitats.
Més informació a: https://w9.bcn.cat/tramits/SSTT_VP/FE01_XXPB.pdf

Fotografies

Si tens fotografies de la Festa Major del Poblenou i vols que apareguin al web de la festa, posa’t en contacte amb nosaltres.

Edita

Coordinadora d’Entitats del Poblenou**
Amb seu:
a Casal de Barri del Poblenou
Rambla del Poblenou, 49
08005 Barcelona

** La Coordinadora no es fa responsable de les opinions expressades en les col·laboracions inserides en el Programa, els articles i/o els anuncis.
Administrador Web 7 setembre 2015