Al setembre, el millor retorn és al Poblenou

No hi ha millor manera possible de tornar de vacances que com ho fa el Poblenou. Recuperar les rutines després de l’estiu és prou feixuc, però fer-ho amb el torrent d’alegria, de festa, de música i de sociabilitat amb què ho fa el Poblenou, no té preu.

La festa és vida, i estem en uns moments en què justament la vida és un bé molt preuat que hem de protegir entre totes les persones que en formem part. És per això que les entitats organitzadores poblenovines han estructurat un programa d’activitats en què les mesures sanitàries hi tenen una rellevància molt especial. Hem de fer festa perquè és una necessitat social i col·lectiva, i ho hem de fer amb la màxima precaució perquè la covid-19 forma part del nostre entorn i és una necessitat protegir-nos-en. Ens en sortirem, posant-hi seny i tenint ben present que, malgrat les vacunes, la pandèmia es manté present en el nostre cicle vital.

Amb aquest marc de responsabilitat i de màxima solidaritat amb les persones que estimem, aquells dies farem dels espais públics el punt de trobada que volem gràcies a activitats de tota mena i entre tots farem que tornin a ser espais vius. Encara amb moltes precaucions, el Poblenou tornarà a demostrar que som un barri obert amb una intensa vida cultural, i que la festa major és un dels eixos vertebradors del veïnat que ens fa forts pel seu component democràtic i popular que només genera integració i inclusió. L’organització ha estat complexa, i hi dominaran els espais oberts, diversos, amplis, perimetrats, amb aforaments limitats i amb les infraestructures oportunes i amb el compliment horari oportú. Tot plegat per poder gaudir del barri compartint-ho tot i enfortir el sentiment de pertinença a un espai del país que és únic, emblemàtic. I sobretot, que és nostre.

Hem d’agrair molt sincerament totes les persones que han fet possible el programa que ara podreu llegir i que estan pendents de totes les indicacions sanitàries per fer les adaptacions que comporti cada moment. Amb la seva dedicació, transitarem per tot un plegat de propostes de cultura popular, de música, de convivència, de passejada… El voluntarisme i l’abnegació implícits a tot el que veureu a continuació és emocionant. És difícil d’imaginar amb exactitud tota la feina que s’amaga rere aquestes pàgines, i és per això que hem d’agrair molt sincerament totes i cadascuna de les persones que hi han posat el seu esforç i la seva estima per un programa de Festa Major que ens omplirà el cor i l’ànima.

Amb seny i amb precaució, que tinguem una solidària Festa Major!

David Escudé

Regidor del Districte de Sant Martí