A…le…gria, ja és Festa Major

Quines ganes tenim de tornar a la normalitat normalitzada i deixar-nos de la pandèmia i noves normalitats! Lamentablement aquest 2021 encara no serà possible, però podem estar convençuts que les activitats que ens han preparat les entitats i carrers ens permetran passar una bona estona.
Encara haurem de fer un esforç i mantenir les distàncies socials i portar la mascareta, però podrem gaudir d’activitats amb les mesures sanitàries que hagin establert les entitats organitzadores.
EP !! Gaudim de la festa, fins on puguem, però caldrà ser respectuosos amb les veïnes i veïns, és molt important respectar el descans per poder gaudir de la festa i a l’hora respectar la nostra Festa Major i permetre que es realitzin les activitats. No hauria d’existir una reticència a realitzar festa al carrer, encara que sigui el nostre carrer, siguin associacions de les veïnes dels carrers, siguin grups de persones, veïnes i veïns del carrer, estiguin adherits a una federació o altra. Donem vida i activitat als carrers, deixem fer la festa, sols és un període de 10 dies a l’any.
En el moment de realitzar aquest article, cal dir-vos que les entitats i carrers, amb un gran esforç humà, estan preparant més d’un centenar d’activitats per la Festa Major, però encara estem pendents de com serà la situació sanitària per les dates de festes, així és possible que tot aquest esforç pugui ser totalment desaprofitat. Des de Coordinadora volem ressaltar i agrair aquest esforç que estan realitzant les entitats, tot i la situació actual, la seva disposició i engrescament per realitzar activitats i mantenir viu l’esperit de Festa Major,  caldrà fer un esforç tots i totes per seguir mantenint viva aquesta tradició cultural.
Ara ens hem de posar seriosos i dir ben fort POBLENOU ESTÀ EN CONTRA DE QUALSEVOL MENA DE VIOLÈNCIA. Les veïnes i veïns no acceptem i rebutgem qualsevol mena d’agressió de gènere, LGTBI, racial…,, qualsevol agressió és i serà sempre rebutjada al Poblenou. Des de les entitats organitzadores i l’administració s’està treballant junt amb la Guàrdia Urbana en crear punts liles d’atenció per aquestes agressions i en formar a les entitats organitzadores sobre com actuar davant d’aquestes agressions. Però el més important és que totes les veïnes, veïns, participants i públic assistent tinguem una posició frontal de rebutjar qualsevol classe d’agressió vingui de qui vingui i dirigida a qualsevol persona o entitat, a fi d’evitar que aquestes agressions puguin créixer.
Hem de ser curosos amb l’espai públic, hem augmentat considerablement els urinaris, tant en quantitat com en punts distribuïts per tot l’espai de festa. Respectem el descans de les veïnes, tant als espais de festa com per tot el barri.
Us desitgem una bona festa, que gaudiu de les activitats que us han preparat les entitats, comissions de carrers i col·lectius per totes vosaltres, i recordeu que la beguda no pot ser un motiu d’alteració de convivència, si beus, fes-ho amb moderació, el teu entorn també. Dissabte 11, després del pregó, fem tradició, sopem al carrer, baixem totes amb taules i cadires, sempre respectant les mesures sanitàries, i celebrem LA FESTA MAJOR!

 

Secretariat, Federació Coordinadora d’Entitats del Poblenou