Davant el judici dels “4 de Poblenou” activem la solidaritat!

El pròxim 5 d’octubre se celebrarà el judici als ‘’4 del Poblenou’’, detinguts per la vaga general del 29 de març de 2012, tres anys després dels fets.

A banda de la fiscalia, també la Generalitat de Catalunya, la Caixa i l’Ajuntament de Barcelona han actuat com a acusació. El poder financer i els seus aliats polítics de CiU demanen 5 anys i mig de presó i 24 mesos de pena- multa per cadascun dels nostres veïns.

Durant la instrucció s’ha impedit l’accés a imatges de vídeo vitals per esclarir el cas, i s’ha dificultat l’acceptació de proves i declaracions de testimonis de la defensa que exculpen als ‘4 del Poblenou’.

Entenem que el procés judicial respon només al compromís ideològic del govern neoliberal de CiU i de la patronal, per criminalitzar qualsevol protesta pels nostres drets socials i laborals. Aquests quatre veïns, gent treballadora i arrelada al barri, es troben desprotegides davant l’abús de poder.

Cal destacar que els veïns del Clot i de Les Corts detinguts durant la mateixa vaga van ser absolts en un judici en el qual es va demostrar el mal procedir dels Mossos d’Esquadra aquell 29 de març.

Creiem que participar en una jornada de Vaga General és un dels màxims exponents de la democràcia i del dret a decidir, decidir expressar-se lliurement i defensar la nostra dignitat com a poble, com a classes populars. En una conjuntura d’estafa econòmica i social com l’actual, protestar no sols és un dret sinó una obligació moral per a tota la ciutadania.

Des del grup de suport als vaguistes represaliats, seguirem treballant per a la total absolució i demanem a tothom que mostri la seva solidaritat amb els ‘4 del Poblenou’. En aquesta línia, en el marc de les Festes Majors, iniciarem un seguit d’actes i accions i que es prolongaran fins al dia del judici per exigir-ne la total absolució. Per això us animem a assistir al Cercavila Solidari amb els “4 del Poblenou”, dijous 17 de setembre a les 19h a la rotonda de la Rambla del Poblenou amb carrer de Llull.

Perquè avui, més que mai, exercir el dret de vaga i de manifestació és imprescindible.

Grup de Suport 29M Poblenou