ELOGI DE L’EXPERIÈNCIA

Temps de Festa Major. Temps de celebrar, gaudir de la vida i de les nos- tres tradicions, i connectar i compartir amb els veïns. Des de l’Eix Co- mercial de Poblenou volem aprofitar les festes per reivindicar un factor: el plaer de viure una experiència! En temps d’alienació digital, en temps d’Amazons, Aliexpres i Paypals, i en què la compravenda s’ha reduït al tractament de codis binaris, és tot un honor per a nosaltres reivindicar el plaer de l’experiència. D’anar al teu comerç de confiança i gaudir de l’experiència de la compra autèntica, genuïna, singular. Com nosaltres. Com el nostre barri.

La societat canvia a una velocitat de vertigen i un dels reptes del petit comerç és adaptar-se a cada nova tendència sense perdre la identitat. Perquè la proximitat és el nostre gran valor: que puguis saludar l’Isidro, a la Pepi o a la Mari; xerrar, compartir vivències i inquietuds, riures i confidències… i així tornar a sentir-nos especials. Som especials! I fer del dia a dia, de la quotidianitat de les petites coses -ja sigui comprar formatge, tallar-nos el cabell, o preparar la declaració de la renda- una experiència plaent i memorable. Aquesta és la nostra raó de ser com a petits comerciants: el tracte proper i amable, de persona a persona. Un factor que Google mai podrà igualar per molts doodles que es tregui de la màniga. Quin goig poder mirar als ulls al teu comerciant de confiança i no a una pantalla de liti!

Pensem en altres termes. Pensem en l’impacte positiu al medi ambient que aporta el comerç de barri. Per què agafar el cotxe i desplaçar-se a una gran superfície si puc anar caminant a les botigues del meu barri? Per què quedar-me a casa esperant a un missatger que treballa en condi- cions més que qüestionables, si puc sortir al carrer i viure la bellesa i sin- gularitat de Poblenou, i deixar-me sorprendre per l’oferta de centenars de botiguers que reivindiquen de forma serena i natural, el valor de la confiança, l’amabilitat i la simpatia. Una raó més per separar-nos de les maleïdes pantalletes!

Continuem pensant… Valorem el comerç local com a plataforma d’em- prenedoria de noves idees i conceptes de negoci. Si donem un tomb pel cor de l’Eix Comercial de Poblenou, podem captar aquesta realitat. Aquí conviuen negocis tradicionals amb models de restauració i serveis in- novadors. Pensem en aquests termes quan comprem al barri! D’aquesta manera no només afavorim l’economia local, també donem suport de manera directa a l’energia de centenars d’emprenedors que fan del seu negoci la seva vida. No hem d’oblidar que el petit comerç de Barcelona té un grau d’ocupació del 86,3% i els eixos comercials de proximitat de la Fundació Barcelona Comerç són un valor clau per assegurar el perfil distintiu dels barris i de la ciutat de Barcelona. Visca la singularitat i la personalització dels barris! I més a Poblenou!

Una altra cosa heu de tenir present. Quan compreu en una botiga de l’Eix Comercial de Poblenou també recolzeu altres valors: l’associaci- onisme, el cooperativisme, la democràcia. Posar en comú les idees i els interessos de més de 150 associats és un gran repte, que duem a terme amb energia i determinació. Perquè els comerciants de l’Eix volem ser un dels factors distintius del barri, un barri complex però a la vegada excitant, que uneix tradició i modernitat, i que passa per ser un dels ra- cons més bonics i singulars d’una Barcelona que es troba en lluita per no perdre la seva identitat. Nosaltres lluitarem fins al final per defensar la identitat i els valors que sempre han caracteritzat el Poblenou. I ho farem humilment des de la nostra posició de botiguers al servei de tots els veïns i veïnes.

Us desitgem que visqueu una gran Festa Major i que gaudiu de la màgia d’aquest indret tan extraordinari en el que tenim la sort de viure i treba- llar. Visca el Poblenou i visca el comerç de proximitat!

Eix Comercial Poblenou