Pregó: Ángela i Álvaro Cervantes

Si de nens ens haguessin dit que de grans faríem el pregó de les festes del nostre barri (i junts!) haguéssim pensat que s’han begut l’enteniment. Les festes del Poblenou, després de la nit de Reis, eren els nostres dies preferits de l’any.

Nosaltres només hem pogut gaudir uns pocs anys d’aquestes festes. I per aquesta raó encara impressiona més saber que enguany comença la celebració del 150è aniversari de la Festa Major. Això ens fa pensar en els nostres avis, besavis i rebesavis que, en el seu moment, van escoltar el seu pregó. Per això, de tots els papers que ens poden oferir, aquest és sens dubte, el que ens fa més il·lusió!

El Poblenou ens ha fet ser les persones que som; des de les nostres primeres passes al parvulari Donald, o anant amunt i avall de Ramon Turró per anar al Voramar; fins als correfocs de la Colla del Drac, ‘Els Pastorets’ al Centre Moral i Cultural, les festes de Carnestoltes al Casino de l’Aliança o els Sant Jordi a la Torreta. I el més important: la llet merengada del Tio Che escoltant el pregó de les festes.

Agraïm que la comissió ens ho hagi proposat als dos junts. Som dos germans molt ben avinguts però si només un de nosaltres hagués sigut l’escollit, s’hagués obert una bretxa irreconciliable entre els dos. Perquè amb les festes del Poblenou no es juga.

De poques coses podem presumir més que de ser del Poblenou.

Hem donat molts tombs, vivint aquí i allà, i de poques coses podem presumir més que de ser del Poblenou. Especialment per la seva gent. Perquè son les persones les que et fan sentir a casa.

És per això que les festes del barri son tan importants per nosaltres. És el moment de retrobar-se amb els amics i amigues de tota la vida; de sopars de veïns i veïnes, de fer tombs per la fira, de ballar als carrers fins la matinada o de cantar línia abans de sopar. És el moment de d’ajuntar grans i petits, omplint els carrers d’alegria.

És Setembre. Diem adéu a l’estiu. S’acaben les vacances… però comença la Festa Major del Poblenou!

EL PREGÓ ONLINE

RETRANSMISSIÓ EN DIRECTE

Amb interpretació en llengua de signes per a persones amb dificultats auditives; i amb audiodescripció per a persones amb dificultats de visió webradio.grammophonia.com

Amb la col·laboració de La Isidreta Ràdio i l’associació cultural Grammophonia