Un segle i mig, com sempre, i com mai! Salutació del regidor del Districte de Sant Martí

Enguany, sí. Han passat dos anys amb tot de normes que han trasbalsat molts costums, molts hàbits, moltes tradicions de la nostra rutina. I enguany, sí. La normalitat que ens va manllevar la pandèmia ha tornat, i amb aquesta normalitat, la celebració de la Festa Major llueix com sempre. Enguany anunciem, amb més èmfasi que mai, que la Festa Major torna i que ho fa amb la força que recordem, amb l’energia que ens commou, i amb l’alegria que ens fa sentir la vida.

Tornem a ocupar els espais públics. Els carrers, les places, les voreres, els jardins, els xamfrans… tot, de nou, al servei d’unes entitats i un veïnatge que defineixen un entorn social i humà únic i que hi han deixat temps i esforços, imaginació i idees, per reeditar la il·lusió i una màgia que, enguany, fa ni més ni menys que 150 anys que il·lumina, any rere any, el barri. No només ens ho mereixem, sinó que ens ho hem guanyat a pols, amb empatia, amb comprensió, amb generositat. I, sobretot, amb molta força i molt d’optimisme.

Ara ens podem permetre de reviure amb tota la intensitat possible els moments que ens oferirà una programació que reflecteix la intensitat de la vida en comú, cooperativa i associativa, amb totselsaccentsdelacultura,l’art,lamúsica,els colors, les sentors… la festa. Tothom hi oferirà el bo i el millor, amb concerts, amb balls, amb tiberis, amb expressions tradicionals… i riallades i abraçades. Sabrem rebre les persones que ens vulguin visitar, i aquestes persones quedaran bocabadades amb la nostra afabilitat. Perquè la Festa és amb nosaltres, i perquè la volem gaudir amb tothom. Amb el màxim respecte i la màxima educació, i per tant, amb la màxima aplicació del civisme col·lectiu i la convivència veïnal.

Vull agrair amb totes les meves forces la tasca dels centenars de persones que treballen voluntàriament i incansablement amb una feina que no té fi al llarg de mesos, i que any rere any i amb un esforç desinteressat, fan possible una nova edició de la Festa Major.

Poblenovines i poblenovins; moltes gràcies, i visca la Festa Major!

David Escudé

Regidor del Districte de Sant Martí