Salutació Coordinadora d’Entitats del Poblenou 2020

Tornem a estar a Setembre però no hi ha gaire ambient de Festa Major.

A les limitacions que ja ens esperàvem degudes a la pandèmia ens hem trobat amb la denegació de gairebé tots els permisos d’actes al carrer per part de l’administració (només es podran realitzar activitats  en espais a l’aire lliure d’accés restringit). Per molt que les entitats que les van presentar eren conscients de les mesures que havien de prendre, i s’havien compromès a dur-les a terme, algunes d’aquestes peticions no han sigut acceptades. Sembla difícil entendre com per les Festes de la Mercè sí que hi hauran activitats al carrer i en canvi, no se sap per quin criteri, a les Festes del nostre barri no tot. I repetim, tot i la disposició de les entitats organitzadores a fer complir totes les indicacions que se’ls hi havia requerit.

En qualsevol cas, farem Festa Major. Començant per un pregó plural al Casino on diferents veïnes del barri donaran la benvinguda a la més estranya de les festes viscudes. No hi faltaran tampoc les comparses de cultura popular i la traca final amb els sempre àcids versots dels Diables.

També tindrem com cada any l’exposició de Festa Major.  Enguany una excepcional antologia de brutícia artística Poblenovina posada junta per primer cop a la història. Passat, present i futur d’una forma d’entendre l’art molt nostre i que representa un abans i un després en la cultura del nostre barri. Amb la presència excepcional de Gonçal Sobrer que ens ha donat suport exposant algun dels seus quadres, destaca el treball de Vermuten Nation. Un autèntic termòmetre de la temperatura en la nostra societat. L’acompanyen altres artistes monumentals com Llapispanc, Srta Y, Ran, Lord Checa, Albert Capella i per primer cop la mostra més extensa i representativa d’una forma artística radicalment nostrada com són les Suecades.

Altres activitats programades i que es podran dur a terme són el concert de la Banda Municipal, Matinades i el Correfoc des dels terrats i alguna activitat que han donat permís a les entitats. Una manera de, malgrat tot, tenir Festa Major. I moltes coses que farem en el nostre dia a dia, sempre respectant les mesures sanitàries, que ompliran la Festa Major d’alegria, amor i respecte.

Totes les activitats seran amb cita prèvia i les podreu trobar al web, https://www.festamajorpoblenou.org

Perquè ningú ens traurà la joia de ser d’on som, del Poblenou, i de viure totes les seves tradicions. Perquè el nostre barri és el millor, Visca la Festa Major!

Poblenou,  1 de setembre de 2020.