Una Festa Major excepcional, Salutació del regidor del Districte de Sant Martí

La vida no s’atura. Molt al contrari, avança sense parar. Seguint uns cicles molt humans, molt naturals. Però en continua evolució i adaptant-se a cada moment.

El cicle de la tradició ens fa arribar a una nova Festa Major del Poblenou, enguany excepcional, reinventada i d’acord amb el que ens hi obliga la pandèmia. La situació no evitarà que la festa continuï viva als nostres cors, al nostre esperit, perquè la personalitat del barri fa que el batec sigui constant. I això, res no ho evitarà.

Serà una festa diferent, sens dubte. No podem renunciar al marc de relació personal que ens brinda una oportunitat de viure el carrer com és una Festa Major. Però el contacte social haurà de ser necessàriament diferent, més distant pel que fa a la proximitat física entre les persones, però igualment intens pel que fa a la voluntat química que s’hi establirà i que farà que aquest racó de la ciutat sigui més amable, més humà, més personal. Més nostre. Més de tothom.

La xarxa d’entitats poblenovina ens proposa una programació especial, adaptada a la situació. Com sempre, hi han treballat un nombre ingent de persones des de fa molts mesos, però enguany ho han hagut de fer amb realitats canviants, amb incerteses continues, sense poder tenir la seguretat de res perquè cada dia les notícies eren diferents. Des del Districte de Sant Martí, us volem agrair de tot cor aquesta dedicació. La vostra determinació és envejable, i la vostra perseverança mereix tots els elogis possibles.

Enguany, la Festa Major ens torna a brindar la possibilitat de fer un parèntesi en la nostra activitat quotidiana, un parèntesi que haurà de mantenir les normes bàsiques de no propagació de la malaltia. Per tant, la mascareta, la distància i la higiene han de ser ben presents per poder frenar un virus que ens ha fet adonar de la nostra fragilitat com a individus. La nostra força com a societat ha d’anar en aquest sentit, en recordança dels qui ja no hi són, per respecte als més vulnerables, i també en agraïment a totes les persones de la sanitat i la prevenció que ens ajuden cada dia de manera perseverant.

Amb tot, i per a tothom, bona Festa Major!

David Escudé

Regidor del Districte de Sant Martí