TROBADA DE CONSUM RESPONSABLE PER LA REPÚBLICA

AL POBLENOU DESCONNECTEM DE L’IBEX 35

Un grup de persones i entitats del Poblenou, conscients que el model de consum imperant constitueix un problema per al planeta i en concret per al nostre barri, estem organitzant la “Trobada de Consum Responsable per la República. Al Poblenou, desconnectem de l’Ibex 35″, un espai per fer arribar a les veïnes altres opcions de consum.

La trobada, impulsada des del principi pel CDR del Poblenou, també tindrà la participació de la Taula Eix Pere IV, l’ANC del districte de Sant Martí i la cooperativa de consum Mespilus, i continua oberta a totes les entitats que valorin la conveniència de construir un espai compartit on es pugui qüestionar l’actual model de consum i es proposin alternatives a aquest model.

Perquè la desconnexió de les grans empreses, que obtenen beneficis astronòmics en perjudici de la immensa majoria de la ciutadania, pot començar a casa, tot repensant els hàbits de consum: comprar a la botiga de barri en comptes d’anar a les grans superfícies o fer comandes online internacionals; triar comerços i cooperatives de consum que respecten el medi ambient tot adquirint productes ecològics i de proximitat, o contractar empreses catalanes i no les grans multinacionals.

Sabem que plantejar un canvi de model de consum, com qualsevol aspiració de la ciutadania basada en els valors republicans de justícia social i democràcia real, requereix actuar a consciència, no com a víctimes passives de les grans empreses, ni com a súbdits d’un règim autoritari que les protegeix en contra dels interessos de la gran majoria de la població.

Cada vegada que paguem l’abusiva factura de la llum, ens fem més pobres per enriquir grans empreses que només saben funcionar en el particular capitalisme d’amiguets, propi de règims i monarquies autoritaris. Cada vegada que acceptem embolcalls de plàstic innecessaris, fem del planeta un lloc més difícil per viure-hi.

Això té alternatives, i la trobada serà un espai per conèixer-les, des de la pluralitat de les sensibilitats o els principals objectius que cada participant vulgui aportar, amb l’objectiu compartit d’una República de ciutadanes lliures, socialment justa i ecològicament sostenible.

A la trobada convidarem el màxim possible d’entitats, cooperatives i empreses que comparteixin els principis anteriors, perquè es puguin donar a conèixer i oferir els seus serveis. També hi haurà un espai d’informació i debat, amb persones que parlaran de temes relacionats amb les energies renovables, el cooperativisme, el consum ecològic, etc.

Vine el dissabte 7 de setembre de 10.30h a 14.00h a la plaça de Can Saladrigas, coneixeràs el que es cou al barri. Porta els teus rebuts de subministrament i comença a desconnectar de l’Ibex 35!

Assemblea Sant Martí

Taula Eix Pere IV

CDR9 Poblenou per la República

+pilus Cooperativa de consum ecològic