50 anys de l’AAVV del Poblenou, una aposta pel futur

Enguany l’Associació de Veïns i Veïnes del Poblenou complim els nostres primers 50 anys de vida. Lògicament ens trobarem per celebrar-ho i ens agradarà molt poder comptar amb la màxima participació per part del veïnat. En aquests 50 anys molts veïns i veïnes del Poblenou han participat de la vida de l’entitat. 50 anys plens de reivindicacions, lluites, reunions i propostes que han contribuït a fer del nostre barri un entorn més agradable, més solidari i més reivindicatiu.

La celebració no pot amagar, però, la necessitat constant de replantejar el nostre paper al barri, des de les lluites històriques als nous reptes que sorgeixen en una ciutat com Barcelona. Com a associació volem seguir sent un espai de referència, per tal de donar resposta a les necessitats dels nostres veïns i veïnes. Som conscients de la riquesa associativa del nostre barri i de les múltiples formes d’organització que tenim. En aquest sentit, entenem que al llarg d’aquests 50 anys hem tingut un paper important a l’hora de reivindicar un urbanisme al servei de la gent, un habitatge per a tothom, uns serveis públics de qualitat (educació, salut, serveis socials…) o uns equipaments dignes. Tot i sabent de les dificultats d’avançar en aquests àmbits, també hem anat actuant en altres àmbits, que a dia d’avui han esdevingut reptes pel nostre barri com són la lluita feminista, l’emergència climàtica, la gentrificació o els efectes del turisme massiu.

Un dels punts forts de la nostra entitat, de l’AVV del Poblenou, és el fet de poder compartir i liderar al llarg d’aquests 50 anys moltes lluites veïnals, de donar coherència a les demandes dels veïns i veïnes i de poder impulsar el treball per fer front als nous reptes. Ens comprometem a

seguir així. I ho volem fer teixint complicitats amb moltes altres entitats i moviments socials del barri. Però també ens agradaria fer-ho amb la participació activa de molta més gent que es vulgui implicar amb l’AVV. Us hi esperem!

El Poblenou s’ha construït al llarg de la seva història amb un gran protagonisme de la lluita veïnal i del compromís social. És així com hem aconseguit un gran nombre de fites importants. Però queden molts temes pendents i nous reptes que van apareixent. 50 anys després del naixement de l’Associació de Veïns i Veïnes del Poblenou prenem el compromís de seguir treballant pel barri i us convidem a sumar-vos al projecte.