Entitats de carrer

Places i carrers de Poblenou acullen esdeveniments tot l’any

El teixit associatiu i veïnal del barri, arrelat i transversal, genera anualment un complet i continu calendari d’actes, rues, festivals, curses, balls, festes i trobades. De Nadal a estiu, de primavera a hivern, es miri per on es miri, Poblenou comparteix durant tot l’any velles i noves tradicions amb totes les veïnes i veïns.

Més enllà de les activitats de la nostra estimada Festa Major; són desenes i desenes, les activitats i propostes de carrer que tots plegats podem gaudir al llarg de l’any. Amb molta o poca difusió, grans o petites, tot passejant pel barri podem trobar-nos, sense ni tan sols preveure-ho, activitats i propostes per a tots els públics. De les iniciàtiques propostes d’una associació de recent creació com per exemple l’Associació de Veïns i Veïnes de Bogatell; a la creixent i cada any més completa Festa Major de la Vila Olímpica del Poblenou. O de les activitats d’arrel popular (correfocs, bestiari, passejades, tamborinades,…) capitanejades per la Colla del Drac, la Colla de Diables o l’Arxiu Històric de Poblenou; a les propostes artístiques contemporànies generades des d’espais de creació com Niu, o des del centre de producció audiovisual Hangar; o des de molts altres espais, galeries o tallers d’artistes que acull Poblenou.

També ens podem trobar amb desenes d’iniciatives que, tot i que tenen el suport d’entitats o associacions, neixen directament de la iniciativa particular de veïns i veïnes. Un exemple podria ser la “recuperada” festa del Sant Pollastre, que se celebra cada mes de maig a la Plaça Prim. De fet, l’inici de la primavera sempre és especial i, òbviament, els poblenovins i les poblenovines se n’adonen. El mes de maig és un mes que mereix molta atenció. És el mes de les Festes de Maig del Poblenou. Plenament consolidades (s’acosten als 40 anys d’existència), les Festes de Maig van néixer i créixer al voltant de la seva activitat principal: la fira dominical d’entitats i d’artesans. Actualment, al voltant de la Fira, es programen més de quaranta activitats. Del festival de música Poblenou Goes Reggae; a les propostes generades des del casal independista L’Octubre com l’entranyable concurs d’allioli o la botifarrada popular. I del pertinent correfoc, a la gimcana escolar, la bicicletada popular o el dinar de les cooperatives de consum del barri; entre moltes altres propostes en forma de xerrada, seminari, mostra, concert o trobada.

I la rua de Carnaval? I la cavalcada de Reis? I el Sant Jordi? I la revetlla de Sant Joan? I la Castanyada? I les mil i una propostes més o menys multitudinàries que es realitzen dia a dia en mil i un racons del barri? Com dèiem, desenes i desenes d’esdeveniments se succeeixen al llarg de l’any, ja sigui oferint proposta cultural, esportiva, social, gastronòmica o artística. Val molt la pena estar-hi atents!

Aquí quatre adreces web de referència des d’on podeu enllaçar amb informació del barri, amb xarxes socials veïnals i amb bona part de les entitats, associacions, plataformes i col·lectius:

  • Coordinadora d’Entitats: www.entitatspoble9.org
  • Festes de Maig: www.femmaig.cat
  • Informació barri: www.poblenou.org
  • Informació del  barri (AVPN): www.elpoblenou.cat

Coordinadora d’Entitats del Poblenou