Exposició 150 anys de Festa Major del Poblenou

Camí dels dos segles generant i compartint dinamisme i felicitat, el Enguany celebrem els 150 anys de la Festa Major de setembre al Poblenou. Abans ja es celebrava la Festa Major, però no era la nostra, era la de Sant Martí i era al novembre. Per això aquesta efemèride ens fa especial il·lusió. En aquella època es consolidava el nom de Poblenou (a l’inici es parlava de les festes del barri del Taulat) i al cap de poc s’agregava el poble de Sant Martí a Barcelona. Un bon moment per començar a celebrar la nostra identitat com a poble. I què millor que una Festa Major.

És per això que organitzem aquesta exposició, per reivindicar la Festa Major com una activitat viva i amb memòria, el present és el futur del passat. Com un reflex del barri en cada moment i en cada època. Per recordar (del llatí re-cordis, tornar a passar pel cor, com deia el gran Eduardo Galeano) aquells petits moments que volen per la nostra memòria i que conjuntament conformen l’ideari que tenim de la Festa Major. Però també ens ha de servir per pensar i debatre quina és la Festa Major que volem, ara i més endavant. Com ens l’imaginem d’aquí a uns quants anys.

Us convidem a visitar-la, però també a viure-la i a compartir-la. A pensar-hi i a parlar-ne. Perquè, com va dir el poeta, Poblenou és el millor i Visca la Festa Major.

Inauguració: divendres 8 de setembre de 2023, a les 19:00.

Activitats:

  • Video call: a la sala de l’exposició. Digues la teva, explica records i experiències de la Festa Major o el què significa per tu. S’anirà publicant en un canal de Youtube. Durant l’horari d’obertura.
  • Col·loqui: “La Festa Major de cadascú”, a la sala de conferències del Centre Cívic Can Felipa (pl. Josep Maria Huertas Claveria 1). Recull de vivències i records de Festa Major. Obert a la participació de tothom. 14 i 21 de setembre de 2023 a les 18:30.